Ryhmille

Kaipaisiko työpaikkasi työhyvinvointitoimintaan jotakin uutta? Haluaisitko kokoustauolle keskittymiskykyä lisääviä toiminnallisia harjoitteita? Vai toivoisitko ystävien kesken hemmotteluhetken? Uskaltaisitko lähteä opiskelemaan iloista improvisaatiota? Vai kaipaatko apua esiintymistaitojen hiomiseen, vuorovaikutustaitojen ja luovuuden parantamiseen tai haaveiletko näyttelmisestä?

Räätälöin tarpeisiinne sopivan hyvinvointikokonaisuuden tai koulutustilaisuuden. Tarjoan myös henkilökohtaista valmennusta mm. esiintymiseen, jaksamiseen ja luovuuten liittyen. Ota rohkeasti yhteyttä healingtheatre(a)gmail.com ja kysy tarjousta.

 • Hengityksen voima
  Vapaa hengitys saa kehon ja mielen loistamaan. Se vapauttaa tunteita, ajattelua, luovuutta ja lisää elinvoimaa. Hengitys on avain mielen rauhaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.Hengityksen Voima -kurssilla vapautetaan hengitystä ja kehoa, tekemällä erilaisia hengitys- ja pranayamaharjoituksia ja tutkimalla oman hengityksen lukkoja. Avataan ja vahvistetaan helpoilla liikkeillä ja harjoituksilla kehoa, kylkiä, hartioiden seutua ja palleaa. Kurssilla tutustutaan mm. solisluu-, rinta-, vatsa- ja syvähengitykseen. Hengityksen avulla voit kevyestä ja sallivasti auttaa kehoasi vapautumaan ja saada elämän energian taas virtaamaan.
 • Voi hyvin kotona ja töissä (3h kokonaisuus)                                                                Työhyvinvointikoulutus, joka parantaa vuorovaikutustaitoja ja antaa työkaluja jaksamiseen. Keho ja mieli toimivat aina yhdessä ja siksi hyvinvoinnissa on huomiotava ihminen kokonaisuutena. On kuunneltava sekä kehoa että mieltä, tiedostettava omia ajatuksiaan, sanojaan ja tekojaan. Kuunneltava oman kehon viestejä ja hellittävä itseään. Sinä olet itsesi asinatuntija ja paras auttaja.
 • Jooga
  Jooga on menetelmä, jonka avulla voi oppia tuntemaan ja kehittämään itseään.
Joogaharjoituksilla voi edistää ja vaalia hyvää terveyttä. Jooga tähtää ihmisen henkiseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
  Sana ”yoga” on sanskritin kieltä ja merkitsee yhteyttä. Tällä tarkoitetaan yhteyttä omaan itseen. Harjoituksessa liittyvät toisiinsa keho, mieli ja hengitys. Toisaalta jooga tarkoittaa hyvää sosiaalista yhteyttä. Jooga merkitsee kokemusta omasta itsestä. Joogassa voi löytyä levollinen mieli ja tasapainoinen keho. Kun on sopusoinnussa itsensä kanssa, voi se heijastua myös ihmissuhteisiin.

 

 • Improvisaatio ja vuorovaikutus                                                                                                                   ”Monet ongelmat jäisivät pienemmiksi, jos ihmiset kuuntelisivat enemmän toisiaan. Hyvä vuorovaikutus ei ole mahdollista, jos ei osata kuunnella. Toisia ihmisiä ei voi myöskään auttaa, jos ei kuuntele mikä heille on tärkeää ja arvokasta. Kuuntelemisen pahin vihollinen on liian kova kiire.” Suomen Punaisen Ristin nuorten turvatalon johtaja Pekka Väänänen

  Improvisaation perusperiaatteet:

  Improvisaatio on yksi draaman muodoista eli genreistä. Keith Johnstonen kehittämää improvisaatiometodia voi soveltaa monella tavalla. Metodin keskeisiä käsitteitä ovat muun muassa rakentava vuorovaikutus, iloinen epäonnistuminen, kaverin idean hyväksyminen ja siitä vaikuttuminen sekä kaverin idean jatkaminen. Metodi on helposti ymmärrettävissä ja sovellettavissa ja siten se sopii minkä tahansa ryhmän (kuten työyhteisön) vuorovaikutus- ja ilmaisutaitojen kehittämiseen.

  Improvisaatiokurssilla ryhmässä tehdään monipuolisia toiminnallisia harjoitteita. Vuorovaikutuksen kulkua ja siihen vaikuttavia tekijöitä tutkitaan leikinomaisesti draaman keinoin. Osallistujien ymmärrys rakentavan vuorovaikutuksen periaatteista paranee ja omat ilmaisutaidotkin kehittyvä.

  Improvisaation peruskäsitteet:

  * hyväksyntä, tarjous, tyrmäys
  * rentous, vapaus, mokan salliminen – > edesauttaa läsnäoloa
  * statukset (ylä/ala) staushyökkäys
  * määrittely
  * roolit

 • Syvärentoutus (30-60min)                                                                                                                           Jooga nidra on meditatiivinen syvärentoutus, joka purkaa jännityksiä, rauhoittaa kehoa ja mieltä. Syvärentoutus helpottaa univaikeuksissa, lieventää stressiä, levottomuutta ja ahdistusta. Vapauttaa sekä kireitä lihaksia että kireää mieltä.Nimestään huolimatta jooga nidra ei ole liikettä sisältävä harjoitus vaan rentous tapahtuu selällään maaten, mutta mielellään hereillä.

  Menetelmä on siitä mainio, että se sopii kenelle vain. Joogataustaa ei tarvita.

  Harjoitus sopii myös liikuntarajoitteisille, toipilaille eikä joogataustaa tarvita.

   

 • Äänimaljarentoutus (60min), Yksilöhoidot
   
  Äänimaljarentoutus tehdään tiibetiläisiä äänimaljoja apuna käyttäen. Rentouttavana elementtinä toimii maljojen ääni ja niiden värähtely,  Äänivärähtelyt saavuttavat myös alueet minne esim. hierojan sormet eivät yllä. Äänimaljojen värähtely saa kehon solut värähtelemään ja näin rentouttaa koko kehon. Kehossa on yli 70 prosenttia vettä, jota pitkin äänen värähtely voi kulkea. Harmoniset äänet saavat sinut nopeasti syvärentoutuneeseen tilaan vaikuttaen myös aivoaaltotaajuuksiin synkronoituen kulhojen äänien kanssa. Kulhot synkronoituvat aivojen kanssa ja saavat aivot theta taajuuksille, joka on meditatiivinen ja rauhallinen tila, missä mieli on selkeä ja siinä on helppo kuulla myös intuitiota. Äänivärähtelyt vaikuttavat myös hermostoon ja auttaa sitä kautta rentoutumaan, helpottamaan stressiä ja kipua. Äänimaljarentoutus sopii kiireen keskelle maadoittavana, rentouttavana ja rauhoittavana hetkenä. Nepalilaisilla, laadukkaasti käsin valmistetuilla maljoilla on mahdollista tehdä myös yksilöhoito, jossa maljat asetellaan kehon päälle ja ympärille. Värähtely tuntuu voimakkaampana kulhojen ollessa vartalolla tai aivan lähellä.